Over Marlies

De eigen reis van buiten naar binnen leverde het gereedschap op om bij te kunnen dragen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van cliënten. Mijn persoonlijke zoektocht naar zingeving, authenticiteit en vrijheid bleek universeel te zijn.

Persoonlijke ontwikkeling en groei lopen als een rode draad door mijn leven. Na een rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht heb ik mij lange tijd bezig gehouden met het ontwikkelen van maatschappelijke organisaties. Als directeur en als bestuurder lag mijn hart vooral bij de mensen die de organisatie vormden. Wat beweegt iemand, waar wordt iemand door geïnspireerd, hoe komt iemand tot zijn recht, waren vragen die mij bezighielden en ik ontdekte mijn behoefte om verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte liet zien.

Ik besefte ook dat ik die vragen net zo goed aan mezelf kon stellen en ik besloot voor mezelf ook verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte liet zien. Mijn behoefte naar diepgang bracht mij bij zenmeditatie en ik werd zenleraar (www.zen.nl). Deze nieuwe bestemming voelde goed tot in mijn tenen. Op een nieuwe en heel andere manier bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling bleek enorm inspirerend en verfrissend te zijn.

Na een tijd ontstond opnieuw de behoefte aan verdieping, aan mijn horizon verbreden, om beter afgestemd te kunnen zijn op wat zich in de persoonlijke ontwikkeling van cursisten en cliënten manifesteerde. In de zenlessen en in de coachingstrajecten die er inmiddels ook bij waren gekomen. Daarnaast kende mijn eigen ontwikkeling een bewogen tijd. Een tijd waarin zich zaken uit mijn verleden roerden, die me in het hier en nu in de weg zaten en die gezien wilden worden.

Mijn gereedschapskist verder vullen, dat werd de vierjarige opleiding Transpersoonlijke Therapie aan het Boswijk Instituut. Hier ben ik opgeleid tot psychosociaal therapeut. Onderdeel van deze opleiding is dat je werkt aan je eigen ontwikkelproces. Dus weet ik uit eigen ervaring hoe bevrijdend het is als je loskomt van je gewoontepatronen en hun onderliggende gedachten, overtuigingen en emoties.

Het uitnodigen, begeleiden en ondersteunen van cliënten om zich onder de oppervlakte te begeven en te onderzoeken welke dieper gelegen patronen doorleefd en losgelaten moeten worden, vormen het fundament van mijn werk als therapeut. Steeds vanuit het hier en nu, waarnemend vanuit het hart, zonder oordeel, met respect, mededogen en inzicht.

Op de website van het Boswijk Instituut (www.boswijkinstituut.nl) is informatie te vinden over de visie van het instituut op therapie en over de opleiding.